Vad är healing?

Ibland tvekar jag faktiskt lite med att använda ordet healing av rädsla för att det skall förknippas med något flummigt, övernaturligt och konstigt, för sanningen är att det är det mest naturliga och självklara som finns.

 

Healing är den äldsta formen för läkande och lindrande av såväl kroppsliga som själsliga plågor. Den första healing vi får är när vi föds och hamnar på mammas bröst. Alla människor kan heala och de allra flesta av oss gör det dagligen. Ett varmt leende, en kram, några uppmuntrande ord, en klapp på axeln. Det är healing. Eller när ett barn - eller vuxen med för den delen - slår sig och vi pussar och blåser på det onda. Det är healing! När vi gör oss illa eller har ont någonstans håller vi rent instinktivt en hand på det onda för att lindra smärtan. Healingförmågan är medfödd hos oss alla, används av oss alla och kan utvecklas hos var och en som så önskar

 

Man behöver inte tillhöra någon speciell tro, kultur eller religion för att medvetet använda sig av healing. Önskan och intentionen om att vilja göra gott är det som är grunden i all healing. Vare sig det är för att själv läka och utvecklas som människa eller hjälpa andra. 

 

Healing är ingen form av magi som man använder istället för annan vård, det är ett kärleksfullt komplement som stödjer och stärker läkande processer fysisk och själsligen hos en individ.