Vad är tarot?

Jag använder tarot-och orakelkort som fantastiska och oumbärliga redskap för att få djupare information om saker.

Tarot är speciell kortlek som använts i många hundra år tillbaka för att få svar om energier och framtiden. Den tidigaste tarotlek man känner till i Euorpa är den italienska Vinscont Sforza-leken från Italien från början av 1400-talet. Men mycket tyder på att man använde sig av liknande system redan i det forna Egypten.

Leken är uppdelad i två olika delar, som kallas "arkanor", arkana betyder hemlighet. Först har man den stora arkanan, här ligger större livshändelser som vi alla går igenom i vår utveckling, korten från stora arkanan är starka kort när de dyker upp i en läggning. I den lilla arkanan - som är uppbyggd som våra vanliga spelkort, 1-10 och sedan de klädda korten som här är fyra istället för tre, man har också den kvinnliga varianten av knekt/riddare med som page/prinsessa. Den lilla arkanan beskriver mer händelser och personer från det vardagliga livet.

Man kan dra ett enda kort för att få svar på en fråga, flera kort för att se på en händelse eller lägga en större stjärna för att se en helhet och ett större perspektiv. 

När man tolkar tarot så kan man antingen göra det "by the book" - att man har lärt sig vad korten betyder utifrån ett system, eller så kan man jobba helt utifrån intuitionen. Själv har jag en mix av båda, jag utgår från elementet och den numerologiska betydelsen, men sen känner jag in vad det betyder i sammanhanget. Ett och samma kort kan visa olika saker beroende på vem som frågar, vad man frågar och vilka andra kort som ligger runtomkring. 

Ängla- och orakelkort
Jag jobbar också med olika ängla- och orakelkort. De är inte uppbyggda efter ett system på samma sätt som tarotleken är utan kan beröra ett speciellt tema eller en viss energi, t.ex. ärkeänglar, gudinnor, kärlek, kraftdjur osv. . De flesta är oerhört kärleksfulla och innehåller inte några "tråkiga" kort. Men livet består av både upp och ner och jag kan tycka att även de tråkiga korten kan behövas för att kunna visa lösningar eller kanske påminna om att man inte skall fastna i negativa tankar. Därför kombinerar jag med olika lekar i mitt arbete. 

Vill du lära dig mer om det här?
Jag har kurser i tarot-och orakelkort både som helgkurser och distanskurs där du arbetar hemifrån i din egen takt.
Se mer under: Kurser 
 

Vill du ha hjälp?
Är du angelägen om att få hjälp ber jag dig boka tid för konsultation.  

Rådgivning/ vägledning
30 min - 300 kr
60 min - 600 kr
Djurkommunikation:
800 kr -  inkl uppföljande telefonsamtal med rådgivning.

Alla priser är inkl. moms. 

OBS: Jag har tyvärr inte tid och möjlighet att svara på alla mail och samtal där man vill ha tips och råd kring olika problem, utan hänvisar till att boka en tid. 


Vill du köpa eteriska oljor?  Gå till www.lenalosciale.se så får du hjälp. Jag har ingen försäljning utan hänvisar till Lenas fantastiska oljor och utbud.