Katrineholm

Åsa och Reikiakademin hittar du från 2022 i Katrineholm, en mellanstor stad i hjärtat av Södermanland, det är lätt att ta sig hit med tåg eftersom staden är en järnvägsknut. Många bor här för kombinationen av lugn miljö och vacker natur, samtidigt som det är lätt och smidigt att pendla till större städer. Resan till Stockholm tar t.ex. mindre än en timme med Göteborgståget, och tågen går ofta.

Katrineholm kallar sig för Sveriges lustgård och trakterna här omkring är fantastiskt vackra med pastoral miljö med gårdar och betesdjur, böljande åkrar, sjöar och skogar.

Staden erbjuder det man behöver, här finns både en handelsplats med de stora butikerna, en stadskärna med en gågata med butiker både från de stora kedjorna och mindre lokala butiker, restaruranger som Pinchos, O´Learys, Espresso House och många lokala alternativ, Tommy Myllimäki driver restaurang i stadsparken t.ex.

Du hittar mer info om Katrineholm här på Visit Katrineholm.
 

Utbildningscenter på Drottninggatan


Jag har – tillsammans med Lena Losciale på Botanyforall.se – ett utbildningscenter i centrala Katrineholm,  5 minuters promenad från tågstationen. 

I lokalen har vi försäljning av Lenas produkter för botanisk hudvård och eteriska oljor, som du hittar på botanyforall.se

Jag säljer kristaller, tarotkort och annat smått och gott. 
Vi har endast försäljninng under utbildningarna, det är alltså ingen butik som är öppen för allmänheten till vardags. 
 

Tips på boende

Hotell

Hotell Statt – stadens obligatoriska stadshotell.
https://hotelstatt.se/
Här finns det man förväntar sig av ett stadshotell. Ligger precis vid stationen. Här finns både O’Learys  och hotellets egen restaurang. Klassisk frukostbuffé. 5-minuters gångavstånd från lokalen.

Hotell Gillet – ett mysigt annex till Statt med billigare rum.
https://hotellgillet.se/
Ett mysigt litet hotell strax intill tågstationen. Hotellet drivs numera av Statt som här erbjuder ett billigare och enklare alternativ till boende. Hotellet är obemannat, frukost ingår ej men kan köpas till som hotellfrukost på Statt, som ligger ett kvarter bort, c:a 7 minuters gångavstånd från kurslokalen.

Hotell Kungsbacken – ett mindre privatägt hotell.
http://www.hotelkungsbacken.se/
Hotellet drivs av Nesrin, en kvinna med många järn i elden. Hotellet är inte bemannat utan Nesrin kommer när man ringer om man behöver hjälp. Frukosten serveras som en frukostpåse, ingen mat serveras på hotellet. Ligger några kvarter bort från kurslokalen, ca 5 minuters gångavstånd.

Dufweholms herrgård – för dig som vill unna dig lite extra.
Vill du ha guldkant på tillvaron skall du välja Dufweholm.
https://www.dufweholm.se/
Vacker, pittoresk miljö, bra mat. Ligger några kilometer utanför stan, väl värt ett besök om du har bil.
 

Vandrarhem

Vandrarhem:
För dig som vill bo lite enklare, och billigare finns det fler vandrarhem att välja på. Alla ligger ca 2 km utanför centrala Katrineholm kan vara bra att ha i åtanke.

Stora Djulö Vandrarhem
https://www.svenskaturistforeningen.se/boende/stf-katrineholm-vandrarhem/om-oss/
Djulö är Katrineholms pärla, och här landade Selma Lagerlöfs, Nils Holgersson på Akka på sin resa genom Sverige och myntade uttrycket ”Den sköna lustgården”. Dokumenterat vacker miljö med andra ord!

Olssons och Ekbackens vandrarhem, vid sportcentrum
http://www.olssonsvandrarhem.se/
https://www.ekbackensvandrarhem.se/
Kanske inte fullt så pittoresk miljö, men prisvärt  och bra om man letar billigt boende.

Airbnb
Det finns många möjligheter på Airbnb
https://www.airbnb.se/
 
Kolla på t.ex.  www.booking.com eller https://sv.hotels.com/ för fler alternativ

Karta till lokalen