Problemträning

Behöver du hjälp med din hunds beteende?
Har du problem som gör att vardagen med din hund  inte fungerar ? Känner du att du inte förstår din hund och dess beteende? Jag kan hjälpa dig. 

Om livet med hunden inte fungerar som man vill bör man söka professionell hjälp. Man är ofta omgiven av "förståsigpåare" som kommer med tips och råd utan att det alltid kanske finns en bredare kunskap eller erfarenhet av olika raser bakom påståendena, och vissa gamla beprövade metoder kan göra mer skada än nytta om man inte ser till en helhetsbild och tar reda på orsaken till problemet. Att straffa bort symtom skapar oftast nya och fler problem. Ungefär som att stänga av brandvarnaren för att bli av med oljudet.

Vi träffas och gör en utredning. Där tittar vi på hundens personlighet,  ras, bakgrund, vardag, var, när och hur beteendet ytrrar sig. Sedan  sätter vi ihop ett träningsprogram med råd kring hanteringen. Jag rekommenderar också vilka eteriska oljor, örter eller homeopatiska preparat som kan vara till hjälp om det är aktuellt. (OBS! Om du misstänker smärta eller sjukdom skall du kontakta en veterinär först).

Pris: 600 kr/timme

I priset ingår:
Analys och utredning av orsaken till  beteendet 
Träningsprogram och praktisk handledning i träningen, råd om terapeutiska oljor eller homeopatmedel som kan hjälpa.
Återkoppling på mail eller telefon

Du kan också boka utredning på distans, kontakta mig för mer information. 
 

Vanliga frågor

Vilka problem kan ni träna?
 Alla problem. Vi utgår inte från själva problemet, vi utgår från hela individen. Ett problembeteende är ett symtom på något, om man bara tar bort just det specifika symtomet utan att titta på orsaken till det kommer det snart att dyka upp i en annan form av problembeteende. 
 
Vilka beteenden räknas som problembeteenden?
 De beteenden du som hundägare upplever som ett problem! Ett beteende som en hundägare kan tycka är jättejobbigt kan en annan tycka är helt normalt för sin hund. Det är din vardag som skall fungera och det är just er specifika situation vi jobbar med att förbättra. 
 
Lämnar ni några garantier på att problemet försvinner?
 Eftersom det handlar om levande varelser med tankar och känslor och olika förutsättningar kroppsligt såväl som själsligt så är det både orealistiskt och oseriöst att lämna specifika garantier innan man överhuvudtaget har träffat individen. Men vi kan garantera att man ALLTID kan göra en skillnad! Ofta genom att få en förståelse för varför hunden gör på ett visst sätt. Ibland kanske det inte är hunden man måste ändra på, det kan räcka med att ändra sitt eget beteende efter att ha fått en ökad insikt om hundens behov och förutsättningar. Vi möter varje hund  och ägare med ett öppet sinne och tittar på individen. Det finns inga standardlösningar som passar alla och envar, alla råd, åtgärder och träningsprogram är skräddarsydda för just den hund och ägare man träffar. 
 
Kan jag lämna min hund hos er så att ni tränar den?
 Nix, tyvärr inte. Det beteende hunden har med en person behöver den inte alls ha med en annan person. Det är inte ovanligt att en hund lyder den ena ägaren jättebra men har ett helt annat beteende med den andra. Vi hjälper er att se det som behövs i samspelet mellan er och visar hur ni skall träna.

Vill du ha hjälp?
Är du angelägen om att få hjälp ber jag dig boka tid för konsultation.  

Rådgivning/ vägledning
30 min - 300 kr
60 min - 600 kr
Djurkommunikation:
600 kr -  inkl uppföljande telefonsamtal med rådgivning.

Alla priser är inkl. moms. 

OBS: Jag har tyvärr inte tid och möjlighet att svara på alla mail och samtal där man vill ha tips och råd kring olika problem, utan hänvisar till att boka en tid. 

Vill du köpa eteriska oljor?  Gå till www.lenalosciale.se så får du hjälp. Jag har ingen försäljning utan hänvisar till Lenas fantastiska oljor och utbud.