Telepatisk djurkontakt

Att kommunicera med djur är något som vi alla dagligen sysslar med om vi lever ihop med djur. Vi har oftast bara inte riktigt förstått det (sen om vi som människor väljer att lyssna är en annan sak...). Forskning visar att  drygt 90 % av all kommunikation är icke-verbal. Enligt många experter kommunicerar vi till 55% med kroppen och ytterligare 38% med rösten. Orden som vi lägger så stor vikt vid står alltså bara för futtiga 7%! Självklart ser du om din hund verkar ledsen, eller glad, eller fundersam osv. Precis som den ser det på dig.

Nästa nivå av kommunikation är telepati, dvs. tankeöverföring. I dagens mediabrus låter det här kanske mystiskt och flummigt men vi är snubblande nära att vetenskapligt ha belägg för det som varit självklart för naturfolk och djur i alla tider och har varit för oss alla till för inte så länge sedan. Innan telefon och internet fanns och avstånden var stora var det ett måste för överlevnaden.  Det här är en förmåga vi alla har mer eller mindre utvecklad, och alla kan träna upp den. Djurkommunikation består av att man skickar och tar emot tankar, bilder och känslor. Vi gör det till våra djur, vare sig vi är medvetna om det eller inte. 

Om du vill ha en djupare förståelse för ditt djur är detta ett fantastiskt redskap! Djuren är så glada och tacksamma över att bli sedda och hörda. Många ägare är oroliga över vad djuren skall säga om dem men djuren lever i en värld som är här och nu utan att döma och de älskar sina ägare och vill gärna hjälpa dem!

Genom djurkommunikation kan man ta reda på bakomliggande problem eller orsaker till beteenden man funderar över på ett mer nyanserat sätt. Djuren är individer och personligheter med många tankar och åsikter. Inte helt sällan möter man stora filosofer bakom små raggiga nosar eller mjuka mular! De har en stor visdom och är ofta här för att hjälpa oss leva ett mer kärleksfullt och medvetet närvarande liv.
 

Bra att fundera på: 
Jag stöter ibland på personer som tänker att bara nån pratar med djuret så försvinner det jag upplever som problem, det är ju bara att säga åt den att sluta kissa inne, skälla, hoppa, jaga etc. Tyvärr så fungerar det ju sällan så, det här är bara en djupare variant av arbetet som hundpsykolog eller tränare, för även där jobbar man med att hitta orsaken till problemet för att kunna hjälpa djuret. Det är fortfarande en hund, katt eller häst som fungerar enligt den rasen och artens betingelser, dom blir inte människor bara för att vi kan kommunicera med dem,  och lika lite som vi kan säga åt en 15-årig kille att inte tänka på tjejer med framgångsrikt resultat kan vi tala om för en tax att den inte skall jaga. 

Det handlar om att förstå orsaken till det som vi upplever som problem  för att hitta lösningar som tillgodoser djurets behov. För det är ju inte alls säkert att djuret upplever beteendet som ett problem, den kanske upplever ägaren som problemet för att den inte känner sig förstådd. 
 

Ibland är man orolig för att ens djur skall säga något negativt om en själv som ägare. Det gör dom inte! (Såvida någon inte är medvetet och uträknat  elak mot djuret, men den personen skaffar knappast hjälp för att förstå den...) Djuren är stora "peacemakers" som sträver efter lugn och balans och vill ha harmoni för alla. Sen är det situationer, gener, hormoner och missförstånd som kan ställa till det och skapa problem. 

Om det kommer upp något jobbigt som djuret varit med om tidigare vill den bara få berätta om det för att släppa det. Den vill inte att vi som människor skall hänga kvar och älta och ge en massa energi till det, för det man ger sin energi är det man förstärker. Det är över, det är skönt att ha fått berättat så att man kan förstå vissa reaktioner eller rädslor, men man låter det komma upp, släpper taget om det, man är här och nu och jobbar konstruktivt framåt. 

Djuren kan också visa smärta eller sjukdom i kroppen. Bra att veta att jag oftast ser var orsaken till problemet sitter, inte nödvändigtvis var smärtan yttrar sig. Misstänker man smärta eller sjukdom skall en veterinär kontaktas för att ställa en eventuell diagnos. Vi kan jobba med homeopati, healing och andra stödjande terapier på en djupare nivå - men ett djur som har akut sjukdom eller smärta skall omedelbart få hjälp av en veterinär!

Hmm, undrar vad som rör sig i hennes huvud..?