Jamen vi fläskar väl på med en till video när vi ändå har ångan uppe!

Här kommer en övning i hur du kan öppna upp för att lära dig kommunicera med djur. Precis som allt annat är det något man måste öva på, men att våga börja, att få känna känslan i när man uppfattar något som man inser inte kan ha kommit någon annanstans ifrån än från djuret, att man faktiskt kan, att det verkligen fungerar - den är sååå cool! 

Prova, jag lovar att du kan! Kör hårt, och lycka till! 

Visa hela inlägget »

Här kommer en ny meditation. Det är en guidad meditation för rening av auran och chakran. Under dagen har man samlat på sig lite smått och gott, både sina egna tankar och känslor samt plockat upp saker och händelse utifrån som påverkat en. Det här kan ligga kvar som skräp i energisystemet, så den här meditationen är super att göra på kvällen för att "duscha" av sig dagens skräp och damm. Den här typen av meditation lär jag ofta ut på mina kurser, som t.ex. Reiki eller Medial utveckling.  

Visa hela inlägget »

Det är många som har frågat efter en guidad meditation, ta-daaa! Äntligen är den här den också!
Fantastiskt vad mycket man får gjort när man inte reser ;-) 

Det här är en meditation där du får hjälp att stilla sinnet och få tyst på pladdret i huvudet så att du kan vända uppmärksamheten inåt. Bra som start när man skall jobba medialt med vägledning, djurkommunikation, kanalisering, healing mm. Eller bara för att det är gött att stänga av omvärlden och softa alldeles för sig själv en stund. Håll till godo! 

Visa hela inlägget »

Ni vet när man planerat något länge, man pillrar och petar, skriver och grejar, planerar lite till, kommer på något bättre, ändrar och fixar och sen, till slut: ta-daaa! Man är klar!

Den känslan, så jeeeedrans gött! Det jag pillat, grejat, mojat och så där med är min tarotkurs på distans. Nu är den äntligen här, min nya baby!

Upplägget är i mångt och mycket som i mina andra distanskurser, jag har delat upp den i flera moduler så att man lär sig en bit i taget och sen bygger vidare, och jag är med och finns tillgänglig för frågor och funderingar och kollar läget att allt fungerar och att man förstår under resans gång. 

Avslutad kurs belönas naturligtvis med ett diplom i vanlig ordning! 

Kursen kostar 1 500 kr inkl moms, i det ingår kursmaterial och min support under kursen. 

Här kan du kika på en kortkurs i tarot som jag lagtut på min andra blogg hos Tarotguidernas bloggportal: 
http://asa.tarotguiderna.se/2017/01/13/kurs-i-att-tolka-tarotkort/

Är du sugen på att lära dig mer?! Hör av dig: asa@elvegard.se
Här kan du läsa mer om kursen, och anmäla dig >>

Visa hela inlägget »

Somliga tycker att jag är konstig. Eller ja, rätt många faktiskt med tanke på vad jag jobbar med. Men det som en del reagerar på är att jag "kommunikationsbantar" som jag kallar det för.

Jag har mobilen inställd på att gå in i stör ej-läget vid fasta tider på kvällen fram till nästa morgon. Jag ställer också in den på det läget på dagarna när jag jobbar för att kunna fokusera på det jag gör. Då har jag också facebook och mail nerstängt på datorn. På helgerna låter jag ofta bli att kolla mailen, åtminsotne en av dagarna- fast jag är egenföretagare. 

Jag lägger ofta ifrån mig telefonen när jag går ut från kontoret, så det är mycket möjligt att jag inte svarar direkt när man ringer eller skickar meddelanden till mig. Det är som förr i tiden tänker jag. Om man inte är hemma så svarar man inte.

Och det här kan nästan anses som provocerande idag. Många förutsätter ju att man oftast har mobilen med sig, och har man skickat ett meddelande skall det läsas och besvaras tämligen omgående, oavsett dag eller tid på dygnet.

Nepp, säger Åsa och sätter sig under sin korkek. Jag blir nämligen sjuk då.

Jag ser en lavinartad ökning av människor som går in i väggen omkring mig. Mitt första och största råd är just: lägg undan mobilen. Släpp taget en smula om sociala medier och all kommunikation. Umgås med dig själv - och tystnaden. I tystnaden hör du så mycket värdefullt. I dagens samhälle så hyllar vi produktivitet, prestation, aktivitet. Allt skall vara så mycket yang som möjligt. Men det funkar inte i längden. Vi går sönder. Vi brinner upp.

Jag talade med en mycket kär och klok vän som berättade om en slags vision hon blev visad av sina vägledare och jag utropade med både förtjusning och förvåning att jag har också sett den ungefär på samma sätt.

Tänk dig en orkan. Den dundrar på med full styrka, den dånar öronbedövande. Inne i orkanen flyger allt och alla omkring utan fast förankring. Det går fort. Där är vi idag. Vi lägger upp selfies, semesterbilder, bilder på att vi håller vår metabolism igång, barn, hundar, katter, hästar osv. Sånt som gör oss glada, vi vill gärna dela med oss av glädjen.  Allt virvlar runt och vi försöker alla göra oss hörda och höra, men egentligen så överröstar orkanen i sig allt och alla. Så vi har svårt att både göra oss hörda - och framför allt höra.

Men - om man går in i mitten av orkanen är det alldeles tyst och stilla. Du ser hur allt far runt inne i orkanen men är i en annan verklighet. I tystnaden. Det är i tystnaden som du verkligen kan höra. Där finns all information och kunskap du behöver. Det är bara att gå in i mitten och vara stilla. Där möter du ditt högre jag. Din eviga själ som har hela bilden av hur det funkar klart för sig, och som dirigerar dig på din resa här i livet.

Man kan säga att det vi ser av verkligheten är ungefär som utsikten från ett fönster. Där försöker vi hitta svar, samband. Vem är mannen som går förbi samma tid varje dag? Var skall han? Vem bor i huset jag skymtar där borta? Allt vi känner till är det vi ser genom vår begränsade utsikt. Om någon berättar något som vi inte känner till blir vi ofta rädda, eller arga, för det ruckar vår världsbild. Men de allra modigaste hänger sig långt ut genom fönstret och ser saker vi andra inte sett och kommer med nya förklaringar.

Vi bygger vårt vetande på insamling och kategoriserande av fakta. Men för att verkligen förstå något på djupet måste man se samband, och då behövs ett större perspektiv.

Så föreställ dig nu att du är personen i fönstret som tittar ut varje dag och vet precis vilka hus som finns och vilka som bor i dem, vilka tider de brukar lämna och komma tillbaka och vilka som kommer och hälsar på dem. Det är vår person här nere på jorden. Men ditt högre jag ser allt uppifrån, som en helhet och vet hur hela livet hänger ihop. Vem som bor på tredje våningen är inte särskilt relevant i det perspektivet.

Genom att komma i kontakt med vårt högre jag har vi möjligheten att få större perspektiv på saker, förstå var vägen leder och varför vi skall följa den, även om vi inte ser var den tar vägen bortom kullen. Vi kan få hjälp att förstå hur vi kan vara i vår fulla kraft från vår innersta och högsta potential och skapa förändring för att leva det liv vi vill ha.

Men för att höra den sublima informationen måste vi kliva ur orkanen och ställa oss i mitten. I tystnaden.

Visa hela inlägget »

Välkommen 2018 med allt fantastiskt du har med dig och är redo att duka upp för oss!

Numerologiskt blir 2018 siffran 2.

Hur vet man det? Jo, det är lätt som en plätt, man tar alla siffror och lägger ihop tills man kokat ner det till det nitty gritty och har ett ental: 2+0+1+8=11, 1+1=2

Talet två står för balans och harmoni. Om vi startade upp saker förra året – som ju med andra ord var år 1, så är det dags att landa, sortera, fokusera, gallra ut det som inte behövs för att nå en stabilitet. Vi kanske får dra ner på tempot lite, ha tålamod och lyssna inåt för att känna vad som behövs och inte behövs, vad som är mitt och vad som är andras.

Det här är ett år då vi är diplomatiska, vi behöver inte hävda oss själva för att få rätt, vi vet att svaret finns inom oss, i en högre kunskap och att alla är på olika etapper i sin resa och ingen har mer rätt eller fel än någon annan – så länge vi är sanna mot oss själva.

11 är rättvisans kort i tarot

I ekvationen ovan så fick vi först siffran 11, som vi sedan la ihop till 2. 11 är ett mästartal och i tarotleken motsvaras det av kortet Rättvisan - eller Styrkan beroende på vilken lek man använder. Det första kortet i stora arkanans andra del, där man går vidare med den kunskap man fått från skeendena i den första cykeln, in i ett högre medvetande.

Rättvisan handlar om balans, vågskålarna möts på mitten. Rättvisa skipas. Man fattar beslut och rensar ut sådant som inte är mitt, eller gagnar mitt växande. Man rensar upp gamla oförrätter, städar upp i energin och står för den man är. Rättvisan handlar också om kontrakt, avtal, kontakt med myndigheter, ordning och reda.

Eller Styrkan i en del lekar

Om det är kortet styrkan så handlar det också om balans, den balans och stabilitet som uppstår när man vågat möta sitt mörker, sina rädslor, tagit dom till sig och lärt känna dem och gjort dem till sina vägvisare. Då blir dom istället för hinder, din kraft. På bilden är en kvinna som tämjt ett lejon, lejonet symboliserar hennes rädslor. När hon förstår dem och hur de fungerar kan de inte längre skada henne, utan blir tvärtom hennes styrka.

(I en del lekar är Rättvisan kort nummer 11 och Styrkan kort nr 8, i andra tvärtom).
 

Översteprästinnans år

Siffran två representeras av Översteprästinnan i tarotleken. Hon är en vis, vacker kvinna med djup kunskap som inte bara består av fakta, utan kunskapen om livet och dess olika skeden.

Ibland är livet orättvist, man känner sig utnyttjad av andra, svag och rättslös. Den känslan är också en lärdom. Insikten om att det som är obehagligt trots allt är tillfälligt, och att ingen kan ta min egen kraft ifrån mig utan mitt medgivande. Och att det man ger ut kommer tillbaka eftersom energin ständigt är i en vågrörelse som strävar efter balans. Det är i själva rörelsen, spänningen och vibrationen som uppstår mellan yin och yang, som qi –livsenergin, föds och existerar.

Överstprästinnan står för gemenskap och utbyte av kunskaper, speciellt mellan kvinnor. Kortet har en stark koppling till månens energi, yinkraften.

Det numerologiska nyåret infaller vid sista nymånen i september, så året har energimässigt redan börjat. Jag kopplar starkt ihop #metoorörelsen med Översteprästinnan. Kunskap, styrka, visdom, kvinnlig gemenskap. Rättvisa. Det räcker nu. Tillsammans är vi starka och vi hjälper varandra framåt.
 

Man har också sitt eget numerologiska år

Det här är den energi som råder generellt under 2018. Man har också sitt eget numerologiska år utefter sitt födelsetal. Det får man om man lägger ihop alla siffrorna i sitt födelsenummer på samma sätt som ovan, tills man har ett ental. (För mig är det 1+9+6+6+0+7+2+8=siffran 3)

Sedan lägger man ihop den siffran med det aktuella årets tal, i det här fallet två.

För mig blir det ett turbulent år...

För mig som är siffran 3 – Kejsarinnan, blir det alltså ett år 5 på det mer personliga planet. Då rör jag mig från 4:ans stabilitet och lugn – och kanske stagnation, till fart och fläkt och förändring.

Det låter ju kul men kan innebära en del stress när tryggheten kanske bryts på olika sätt, händelser går fort och intensivt, och man kan ha svårt att hinna med känslomässigt. Alla vill ha utveckling, ingen vill ha förändring är ju en tes som stämmer ganska bra på de flesta. Det är svårt att möta och utmana sina rädslor, man vet vad man har men inte vad man får.

För mig som jobbar med tarot och guider är det en trygghet i att ha hjälp att hålla kvar tilliten när man är förberedd på att det är lite bumpy ride ett tag. Det är meningen och det blir som det skall vara. Häng med och ha tillit och ta emot lärdomarna!

Exakt vad som skall hända har jag inte tagit reda på, men natten till den 1/1 2018 väcktes jag plötsligt och fick ett mycket tydligt budskap: ”Du behöver inte vara rädd”.  Jag frågade vad det var jag inte skulle vara rädd för, men fick svaret att jag skall ha tillit, och att jag kommer att rensa ut gammal energi som inte behövs. Allt kommer att bli bra.

Av det förstår jag att det är förändringar, skeenden som kan verka skrämmande när man står inför dem, men att de är nödvändiga för en förändring. Och tillit är inte att veta att det blir som man har tänkt sig, det är att veta att det blir som det skall vara.

Jag är otroligt tacksam för de många fantastiska kvinnor jag har omkring mig som vänner och kollegor, och den styrka och kärlek vi ger varandra för att hjälpa varandra att växa. Det här året skall jag ägna den kopplingen lite extra energi, eftersom det är i den energin året vibrerar särskilt starkt. Love you all! 

Jag önskar dig ett alldeles fantastiskt 2018 med mycket gemenskap, växande och värdefulla insikter.

Allt gott!

Kram Åsa

Visa hela inlägget »

Nu är det jul igen!
Nu är de flesta galet busy med julbord och julfester och uppträdanden på skolor och förskolor. Dock inte jag, sambon har precis opererats och fått en ny höft eftersom den gamla var alldeles trasig, så jag får snällt stanna hemma och vara syster Åsa och ta hand om hundar och hem medan han reparerar sig. Jag utnyttjar tiden med att skriva nya distanskurser, tarotkursen beräknas bli klar i dagarna, tjohooo! 

Så här inför jul finns det anledning att fundera över hur mycket vår kära Moder Jord orkar med i fråga om konsumtionsraseri av slit- och slängmodell?

Jag har som vanligt en strålande lösning på det dilemmat inför jul - ge bort ett presentkort, det tär inte på miljön och kan till och med ha ett värde som räcker hela livet! Snacka om hållbar och kärleksfull konsumtion! :-D

Du kan köpa ett presentkort på en kurs, en distanskurs, en djurkommunikation eller en medial vägledning på 30 eller 60 minuter. 

Jag har kurser i Reiki, djurkommunikation, aromaterapi, medial vägledning, tarot och orakelkort, aromamassage för husbehov. Reiki och djurkommunikation finns som distanskurser och tarotkursen är klar vilken dag som helst i den formen.
Du hittar hela utbudet under rubriken Kurser ovan.

Jag fixar till ett urtjusigt personligt presentkort som jag antingen mailar så att du kan spara lite miljö och skriva ut själv, eller så fixar jag och skickar jag det till dig.

Kontakta mig om du tycker att det här låter som en toppenidé! 
asa@elvegard.se
 

Kära vänner, jag önskar er alla en kärleksfull jul med värme och glädje!
Stor kram till er <3 

/Åsa och den stora, galna flocken i Sörmland

Visa hela inlägget »

En sak som faktiskt var bra med att åka på en sån där jädrans långdragen dunderförkylning var att jag nu verkligen hade tillfälle att rent empiriskt prova och utvärdera några av de huskurer och metoder som jag och andra delar med oss av.

De symtom jag hade och ville lindra var feber, snuva, bihåleinflammation och framförallt en jääääkligt jobbig hosta som höll en vaken i princip dygnet runt. Den var klart värst. Inte tycka om, till och med hata lite grann.
 

Jag provade följande:

De saker jag provade var följande:

Jag är välförsedd med Kan Jang eftersom min syster jobbar på Örtmedicinska Institutet där dom tillverkas. Ett stående inslag som intogs morgon och kväll.

Jag har både flytande Kan Jang för lindring av akuta symtom och tabletter med andographis som är mycket stärkande för immunförsvaret. (Tack kära syster ;-) )

 

Te med örter och citron
Jag gjorde te på citron, ingefära, honung, timjan och oregano och basilika. Basilika är en klockren ört vid hosta, slemlösande och kramplösande, likaså timjan, som tillsammans med oregano är galet antivirala och går hårt åt de illasinnade patogenerna. 
 

Ånginhalering med eteriska oljor
Inhalering är ett grymt bra partytrick när man är förkyld. Det knockar till ordentligt och rensar upp i snorträsket och blåser rent i luftvägarna. Mina barn och deras kompisar lärde sig detta och det stod rader av snoriga tonåringar hemma och sa bedjande: "Åsa, jag har ont i halsen, hjälp, jag behöver dina oljor!"

Hur gör man då? Jo, man tar en skål i glas eller keramik, en ganska stor handduk, kokande vatten och några väl valda eteriska oljor. Häll oljorna i skålen, häll på kokande vatten och lägg handduken över huvudet och böj dig över skålen och ta så djupa andetag du bara kan.

När du har provat det här en gång kommer du att nicka ivrigt och instämmande med att det räcker väldigt bra med 2-3 droppar och du kommer aldrig att argumentera om att eteriska oljor är annat än superstarka grejer. No way. Det här bränner till rejält och bara de tuffaste pallar att sitta kvar de första 10-15 sekunderna utan att glänta lite på handduken.

http://www.elvegard.se/aromaterapi/anv%C3%A4ndingsomr%C3%A5den/via-inandning-4073203
 

Vilka oljor skall man ta då? En kanonblandning är eucalyptus - även kallat "the fever tree" på hemmaplan, välj gärna radiata som är lite snällare men ändå effektiv, citron för immunförsvaret, en droppe backtimjan och sen lavendel som rosen på tårtan. Det här blir starkt men dundrar in som en piketstyrka i full mundering.

Orkar du inte köpa de här oljorna hittar du Oleum Basileum vid hyllan för hälsotillskott och annat kollijox i affären, eller på apoteket. Ta några droppar av den på samma sätt som ovan.

(Obs: om du har astma bör du undvika den här övningen, då räcker det med att hälla oljorna i skålen och  låta dem förångas i rummet och andas in dem lite mer försynt den vägen)

I mitt fall var nu klockan halv 4 på morgonen. Jag har bara sovit korta stunder och hade en desperat önskan om att få slippa hosta, jag hade grym träningsvärk i mage och rygg vid det här laget, och jag ville inget hellre än att få komma till ro och sova ostört några timmar. Visst eucalyptusgänget ovan är en piketstyrka, men jag var så trött att jag kände att det var lite för mycket att ta hand om just då.

Så jag valde en enda olja. Myrten. Några droppar i en skål och inhalering under katternas nattliga övervakande. That’s it.
 

Och hur var resultaten?

Kan Jang: jodå, det ger en viss lindring av de akuta symtomen, och hjälper immunförsvaret att rusta för krig. Men hostan var betydligt envisare i mitt fall.

Teet var varmt och gott och lindrade i bröstet. Slutade jag hosta? Nope. Ingen större förändring annat än en stunds värmande tröst och tillfällig lindring.

Inhalering med euclayptus/oleum: hjälper, helt klart, men är starkt och tar lite av energin för att skapa läkning, så inte att rekommendera när man är helt slut och bara vill sova. Det fanns liksom ingenting att ta av.

And the winner is... *trumvirvel*
MYRTEN!
Älskade, underbara myrten, älskade jag dig inte förbehållslöst innan så vann du mitt hjärta totalt nu.

En mild, säker olja att inhalera, lägger sig som varm bomull kring bröst och luftvägar. Rensar kärleksfullt, mjukt och försiktigt upp i näsan – och, bäst av allt i sammanhanget, den är rogivande. Äntligen kunde jag lulla tillbaka till sängen och lättat somna och sova lugnt och fint som en prinsessa ända tills Kalle vaknade och var lika lycklig över att det är ännu en ny dag som han är varje morgon.
Jag skall skriva ett alldeles eget fint inlägg om denna ljuvliga olja.

Det bör tas i beaktning när man läser och begrundar detta att det här resultaten inte behöver vara allmängiltiga. För just mig, och just den sjukdom och symtom jag hade då var detta det som var bäst för mig. För en annan person hade resultatet kunnat bli olika. Sanningen är att det finns inte en metod som alltid funkar, för alla. Vi är alla olika och det är ju en jäkla tur!

Visa hela inlägget »
Kan man bli sjuk när man jobbar med healing? Det kan du ge dig på att man kan! Det kan till och med vara ett sundhetstecken att bli sjuk.

Både Johan och jag drog på oss en superseg förkylning när vi flydde vardagen en stund och åkte på en "Romantisk lyxkryssning för 2" med SPA, skaldjurspalå och champagnefrukost. 

Vad vi inte visste var att det var dansbandsspecial, vi kollade bara när det passade med hundvakt, så jag skyller på en grav överdosering av oönskad dansbandsmusik som orsak till att vi blev attackerade av elaka baciller och gjorde oss helt försvaslösa. ;-) 
(Å andra sidan tröstar jag mig med att det kunde  ju faktiskt ha varit Death Metal-special också ...)

Nåväl, jag har gjort en liten film om varför det faktiskt inte är fel att bli sjuk ibland,  varför baciller kan få fäste och varför det är bättre med Ben & Jerry's än febernedsättande.

Måste bara dela med mig: i hytten väntade rosor och champagne, och en goodiebag med smått och gott som bubbel och choklad, men det jag funderade mest på var - ögondroppar! Hur romantiskt är det liksom?! Hahahaha :-D

Visa hela inlägget »

Hösten är ju ofta en tid för nystart. Skolan börjar med ett nytt läsår, man kommer tillbaka till jobbet igen - om man nu inte är egen företagare och därmed ständigt är sitt jobb då...

Mindre förändring inom hunderiet
Mina förändringar inför hösten är dels att jag skrotar den hundverksamhet som jag i princip haft vilande sen jag flyttade från Stockholm - DOGZONE. Jag har haft några kurser i kantarellsök etc. på somrarna, men tanken på att stå i regn och rusk, snö och kyla, mörker och elände gör att hela jag skriker tvärstopp. Jag är såååå klar med det. Varför har jag ens den sidan kvar liksom?

Jag ser på hundar med andra ögon ju mer jag jobbar med dem
Det blir dessutom ofta en konstig krock med hur jag idag ser och uppfattar ett djur och dess roll med sin ägare. Varför skall man hålla på och tjata på den där hunden om att sitta eller ligga, den har ju en helt annan, mycket djupare funktion i samspelet med sin ägare än att utföra cirkuskonster. Det är där jag vill lägga krutet och energin, att få ägaren att se sin hund med andra ögon än omgivningens förväntningar och finna magin i just deras relation.

Jag kanske bör understryka  att jag inte dissar träning och "lydnad" generellt, många hundar tycker att det är superkul och det är direkt nödvändigt för deras välmående att få ha en eller flera uttalade uppgifter på agendan, medan andra individer kan ha ett helt annat syfte  som ligger på ett djupare plan.

Samma sak, men mer renodlat
Så jag väljer nu att enbart rikta in mig på att jobba terapeutiskt med djuren utifrån mina olika kunskapsområden. Knådar man ihop alla mina utbildningar blir det en galet skön mix att jobba med! Förändringen blir med andra ord i princip ingen alls, det är bara mer tydligt och konkret uttalat. 
Och ja, jag går fortfarande och grunnar på min utbildning som någon slags holistisk hund/djurterapeut som många efterfrågar. Tjata lite till så får jag snart stjärten ur landån... ;-) 
 

Större förändring i kompetensutvecklingen
Men eftersom jag är helt hooked på att ständigt utveckla och bredda mina kunskaper står en utbildning på schemat med start i höst: djurhomeopat, tjohoooo! Äntligen! :-D

Jag småpysslar ju med homeopati som akutmedel sen ganska länge tillbaka men nu tar jag klivet och utbildar mig så att man kan jobba på ett betydligt djupare plan. Djuren brukar tala om vilket medel de behöver när man kommunicerar, men det känns ju gött att veta vad det är man rekommenderar då, hahaha :-) Jag har grunnat på att gå en sån här utbildning här i flera år, och när jag träffade Theresia Henriksson kände jag, jepp - det här är helt rätt person, det här blir kanon. 

Kurser även i Katrineholm
Sen är det ju som vanligt kurser jag jobbar med, både i Stockholm och här hemma i Katrineholm. Jag har tänkt få igång lite verksamhet hemma också, det är skönt att slippa resa ibland, även om det också är kul att få komma "hem" till Stockholm mellan varven. Det är många som reser till mina kurser i Stockholm så jag håller tummarna att reslustan även gäller Katrineholm. 

Ni är varmt välkomna till lugnet på landet i vackra Fjällskäfte <3 

 

Visa hela inlägget »

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Etikettmoln