Bihåleinflammation

Om en infektion sätter sig på bihålorna bör man dels jobba med att hjälpa kroppen i arbetet mot sjukdomen i allmänhet genom att stärka immunförsvaret med råden under "Förkylning och feber". Te på citron, ingefära och honung är alltid gott och läkande om man känner sig hängig. Ha lite extra vitlök i maten och var generös med örter.

 

Bär en näsduk med euclyptus och pepparmint som du håller med kupade händer framför näsan och drar in djupa andetag av så klarnar näsan upp. Du kan också lägga den bredvid sängen till natten.

 

Örter

Pepparrot är bihålornas bästa vän i det här sammanhanget. Riv pepparrot och lägg på kompresser som du viker ihop och lägger på kinderna under ögonen en stund, snyt dig sedan. Upprepa några gånger. 

 

Pepparrot är som bekant starka grejor som kan svida på huden. Stryk gärna på olivolja på kinderna som skyddar huden så att det inte svider. Akta ögonen och se till att inte lägga kompresserna för nära så att du får pepparot i ögonen. Aj...

 

Den som är kaxig kan prova eldvinäger. Starkt som synden, blåser rent det mesta.

 

I äppelcidervinäger blandar du i honung och sedan lika delar riven pepparrot, vitlök, ingefära och chili. Häpp! Detta skall intagas på lämpligt sätt. Antingen som en hutt för den modige, eller så kan du ha den som salladsdressing t.ex. Gör en flaska och ställ i kylen.

 

Eteriska oljor

Ångingalering med eucalyptus - you´re gonna love it! Sätt gärna till en droppe lavendel eller två.

Akupressur

Använd dels punkter för att stärka kroppens försvar, se "Förkylning och feber"
Li 11, Tw 5 och Tw 15 är bra till det. 

 

Sedan jobbar du direkt på bihålorna med:

St 3 (mage 3)

Den ligger under kanten på kindbenet, rakt under pupillen.

 

Bl 1 (urinblåsa 1)

I ögonvrån, strax innanför den inre tårkanalen mot näsbenet. 

 

Bl 2 (urinblåsa 2)

Nedanför ögonbrynens början, mot näsbenet. 

 

Li 4 (tjocktarm 4) är en kommandopunkt för allt som har med huvudet att göra. Den är smärtstillande och lugnande och allmänt stärkande. OBS: ej på gravida!

Den ligger på handens ovansida. Följ pekfingrets ben på tumsidan upp på handen, nästan till punkten där pekfingrets ben möter tummens ben. Strax nedanför känner du att det bränner till när du trycker in mot pekfingerbenet. 

Snabböversikt:

 

Örter:

Kompresser med pepparot

 

Eldvinäger: äppelcidervinäger, honung, pepparrot, vitlök, ingefära, chili.

 

Eteriska oljor:

Ånginhalera eucalyptus och pepparmint.

 

Akupressur:
Bl 1, Bl 2, St 3, Li 4