Tips och recept med örter och eteriska oljor

Här presenterar jag  tips på hur man kan förebygga, bota eller lindra olika åkommor med örter, eteriska oljor och akupressur.

 

Eller hur du kan använda dig av aromaterapi i hemmet vid städning, doftsätta rum och miljöer för att skapa olika stämningar, pigga upp dig - eller din omgivning om du eller dom är på dåligt humör .

 

Hör gärna av dig om du har några frågor eller om du har något eget att bidra med.

 

Det som ofta skiljer sig i arbetssätt mellan naturmedicin och traditionell kinesisk medicin gentemot västerländsk medicin är att man inte riktar in sig på att bota sjukdomen i sig, utan strävar efter att hjälpa, stödja och stärka kroppen som helhet så att den själv kan ta hand om sjukdomen och återställa en hälsosam balans. I Kina gick man tll exempel till läkaren för att hålla sig frisk, om man ändå blev sjuk behövde man inte betala - eftersom läkaren inte gjort sitt jobb ordentligt och korrigrerat de obalanser som uppstått som i sin tur lett till att sjukdom utvecklats. 

 

Så de tips och råd jag ger här är inte tänkta att ersätta läkarvård om det behövs, utan att man själv kunna ta hand om vanliga åkommor som uppstår, på ett naturligt sätt utan att belasta vården med den tid och pengar de faktiskt kostar och belasta djur och natur med de rester av läkemedel vi ger ifrån oss- om det verkligen inte behövs.