Myrra

Commiphora myrrha


Historiens vingslag, helig, helande och andlig

 

Mentalt:
Människans användande av myrra har kunnat spåras till över 30 000 år tillbaka i tiden! Myrra är en kåda som används som rökelse i kyrkor och det var en av de gåvor som de tre vise männen hade med sig till Jesusbarnet. Oljans doft har en ton av mystik. Den är lugnande och skapar en bro mellan det fysiska och det andliga. Ofta använd som en meditationsolja, bra om man vill jobba med psykologiska processer som ligger på djupet.

 

Fysiskt:
Sårläkande, antiseptisk.  Använd på småsår, hudsprickor, vätskande eksem, ta en droppe direkt på munsår. En bra olja att blanda i ansiktsolja för mogen hud med rynkor. Naglarnas bästa vän, läker spruckna torra nagelband, spruckna sköra naglar. Smörj in naglarna med några droppar myrra blandat med t.ex mandelolja. Mycket effektiv på svampinfektioner. Används mot problem i munhålan, t.ex blödande tandkött, torsk mm. Häll två droppar i ett glas vatten och gurgla någon minut. Även bra när man har ont i halsen eller har tappat rösten.

 

Säkerhet: anses som en säker olja som dock ev. skulle kunna ha en toxisk effekt i mycket höga doser, varför man bör hålla låg dosering vid graviditet.