Grape

Citrus aurantium paradisii 


Festoljan!

 

Mentalt:
Grapefrukt är en fräsch, upplyftande olja som lockar fram en känsla av välmående och lycka. Lugnande och orosdämpande. Använd gärna vid fest, t.ex med ylang-ylang, apelsin, rosmarin. Antingen genom att blanda med vegetabilisk olja och smörja in kroppen  eller i en aromalampa för att skapa en feststämning i rummet.  Användbar för att fräscha upp och få bort lukten av t.ex. matos.

 

Fysiskt:
Bra för matsmältningen, doften kan användas som aperitif. Hjälper mot vätskeansamling och celluliter, renande och lymfstimulerande. Stimulera hårväxten genom att blanda oljan i schampo eller hårinpackning.  Bra mot acne och fet hud. Kan användas i massage att smörja in muskler med före och efter träningspass då den får musklerna att slappna av och bidrar till att driva ut mjölksyra.

 

Säkerhet: Bör inte användas i samband med solning då den gör huden mer solkänslig. Om du är allergisk mot citrusfrukter bör du undvika citrusoljorna(apelsin, mandarin, grape, lime bergamott och citron). Annars är det en säker olja att använda även under lång tid, men individer med känslig hud kan få torr hy efter längre tids användning.