Frankincense/Olibanum

Boswelia carterii

 

Gudagåvan
En av de gåvor som de tre vise männen hade med till Jesusbarnet. Eldas ofta som rökelse i ortodoxa kyrkor tillsammans med myrra.

Mentalt:
En mycket andlig olja som ger dig kontakt med högre dimensioner. Hjälper dig att nå ett högre medvetande, se livet i ett större perspektiv. Skapar en känsla av lugn och trygghet, en kärleksfull hjälp vid rädslor, mardrömmar eller för att få hjärnan att sakta ner sitt smattrande när världen runtomkring snurrar fortare än vi mäktar med. Ger hjälp att låta gamla känslor, rädslor och trauman att få komma upp till ytan och dö (gärna tillsammans med cypress och eucalyptus staigeriana). En given meditationsolja.

Fysiskt:

Som alla träd verkar den på andningen och luftvägarna, bra vid problem med luftrör som hosta, bronkit, astma och infektioner i luftvägarna. En av de stora effekterna man älskar denna olja för är dess cellförnyande effekt, den är alltså en mycket god hjälp vid hud som behöver läkas, sår, eksem etc. Bra mot torr, rynkig, åldrande hud - ett MÅSTE i ansiktsoljan (gärna tillsammans med rosmarin). Hjälper huden med ärrbildning.

 

Säkerhet: En säker olja, men - håll låg dos och prova dig fram så att du inte helt tappar taget om jorden och går in i din egen lilla bubbla. Inhalering av höga doser kan skapa en effekt som liknar marijuanans.