Ju tystare det är, desto mer kan du höra...

Somliga tycker att jag är konstig. Eller ja, rätt många faktiskt med tanke på vad jag jobbar med. Men det som en del reagerar på är att jag "kommunikationsbantar" som jag kallar det för.

Jag har mobilen inställd på att gå in i stör ej-läget vid fasta tider på kvällen fram till nästa morgon. Jag ställer också in den på det läget på dagarna när jag jobbar för att kunna fokusera på det jag gör. Då har jag också facebook och mail nerstängt på datorn. På helgerna låter jag ofta bli att kolla mailen, åtminsotne en av dagarna- fast jag är egenföretagare. 

Jag lägger ofta ifrån mig telefonen när jag går ut från kontoret, så det är mycket möjligt att jag inte svarar direkt när man ringer eller skickar meddelanden till mig. Det är som förr i tiden tänker jag. Om man inte är hemma så svarar man inte.

Och det här kan nästan anses som provocerande idag. Många förutsätter ju att man oftast har mobilen med sig, och har man skickat ett meddelande skall det läsas och besvaras tämligen omgående, oavsett dag eller tid på dygnet.

Nepp, säger Åsa och sätter sig under sin korkek. Jag blir nämligen sjuk då.

Jag ser en lavinartad ökning av människor som går in i väggen omkring mig. Mitt första och största råd är just: lägg undan mobilen. Släpp taget en smula om sociala medier och all kommunikation. Umgås med dig själv - och tystnaden. I tystnaden hör du så mycket värdefullt. I dagens samhälle så hyllar vi produktivitet, prestation, aktivitet. Allt skall vara så mycket yang som möjligt. Men det funkar inte i längden. Vi går sönder. Vi brinner upp.

Jag talade med en mycket kär och klok vän som berättade om en slags vision hon blev visad av sina vägledare och jag utropade med både förtjusning och förvåning att jag har också sett den ungefär på samma sätt.

Tänk dig en orkan. Den dundrar på med full styrka, den dånar öronbedövande. Inne i orkanen flyger allt och alla omkring utan fast förankring. Det går fort. Där är vi idag. Vi lägger upp selfies, semesterbilder, bilder på att vi håller vår metabolism igång, barn, hundar, katter, hästar osv. Sånt som gör oss glada, vi vill gärna dela med oss av glädjen.  Allt virvlar runt och vi försöker alla göra oss hörda och höra, men egentligen så överröstar orkanen i sig allt och alla. Så vi har svårt att både göra oss hörda - och framför allt höra.

Men - om man går in i mitten av orkanen är det alldeles tyst och stilla. Du ser hur allt far runt inne i orkanen men är i en annan verklighet. I tystnaden. Det är i tystnaden som du verkligen kan höra. Där finns all information och kunskap du behöver. Det är bara att gå in i mitten och vara stilla. Där möter du ditt högre jag. Din eviga själ som har hela bilden av hur det funkar klart för sig, och som dirigerar dig på din resa här i livet.

Man kan säga att det vi ser av verkligheten är ungefär som utsikten från ett fönster. Där försöker vi hitta svar, samband. Vem är mannen som går förbi samma tid varje dag? Var skall han? Vem bor i huset jag skymtar där borta? Allt vi känner till är det vi ser genom vår begränsade utsikt. Om någon berättar något som vi inte känner till blir vi ofta rädda, eller arga, för det ruckar vår världsbild. Men de allra modigaste hänger sig långt ut genom fönstret och ser saker vi andra inte sett och kommer med nya förklaringar.

Vi bygger vårt vetande på insamling och kategoriserande av fakta. Men för att verkligen förstå något på djupet måste man se samband, och då behövs ett större perspektiv.

Så föreställ dig nu att du är personen i fönstret som tittar ut varje dag och vet precis vilka hus som finns och vilka som bor i dem, vilka tider de brukar lämna och komma tillbaka och vilka som kommer och hälsar på dem. Det är vår person här nere på jorden. Men ditt högre jag ser allt uppifrån, som en helhet och vet hur hela livet hänger ihop. Vem som bor på tredje våningen är inte särskilt relevant i det perspektivet.

Genom att komma i kontakt med vårt högre jag har vi möjligheten att få större perspektiv på saker, förstå var vägen leder och varför vi skall följa den, även om vi inte ser var den tar vägen bortom kullen. Vi kan få hjälp att förstå hur vi kan vara i vår fulla kraft från vår innersta och högsta potential och skapa förändring för att leva det liv vi vill ha.

Men för att höra den sublima informationen måste vi kliva ur orkanen och ställa oss i mitten. I tystnaden.

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

-

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln