2018 – Översteprästinnans år

Välkommen 2018 med allt fantastiskt du har med dig och är redo att duka upp för oss!

Numerologiskt blir 2018 siffran 2.

Hur vet man det? Jo, det är lätt som en plätt, man tar alla siffror och lägger ihop tills man kokat ner det till det nitty gritty och har ett ental: 2+0+1+8=11, 1+1=2

Talet två står för balans och harmoni. Om vi startade upp saker förra året – som ju med andra ord var år 1, så är det dags att landa, sortera, fokusera, gallra ut det som inte behövs för att nå en stabilitet. Vi kanske får dra ner på tempot lite, ha tålamod och lyssna inåt för att känna vad som behövs och inte behövs, vad som är mitt och vad som är andras.

Det här är ett år då vi är diplomatiska, vi behöver inte hävda oss själva för att få rätt, vi vet att svaret finns inom oss, i en högre kunskap och att alla är på olika etapper i sin resa och ingen har mer rätt eller fel än någon annan – så länge vi är sanna mot oss själva.

11 är rättvisans kort i tarot

I ekvationen ovan så fick vi först siffran 11, som vi sedan la ihop till 2. 11 är ett mästartal och i tarotleken motsvaras det av kortet Rättvisan - eller Styrkan beroende på vilken lek man använder. Det första kortet i stora arkanans andra del, där man går vidare med den kunskap man fått från skeendena i den första cykeln, in i ett högre medvetande.

Rättvisan handlar om balans, vågskålarna möts på mitten. Rättvisa skipas. Man fattar beslut och rensar ut sådant som inte är mitt, eller gagnar mitt växande. Man rensar upp gamla oförrätter, städar upp i energin och står för den man är. Rättvisan handlar också om kontrakt, avtal, kontakt med myndigheter, ordning och reda.

Eller Styrkan i en del lekar

Om det är kortet styrkan så handlar det också om balans, den balans och stabilitet som uppstår när man vågat möta sitt mörker, sina rädslor, tagit dom till sig och lärt känna dem och gjort dem till sina vägvisare. Då blir dom istället för hinder, din kraft. På bilden är en kvinna som tämjt ett lejon, lejonet symboliserar hennes rädslor. När hon förstår dem och hur de fungerar kan de inte längre skada henne, utan blir tvärtom hennes styrka.

(I en del lekar är Rättvisan kort nummer 11 och Styrkan kort nr 8, i andra tvärtom).
 

Översteprästinnans år

Siffran två representeras av Översteprästinnan i tarotleken. Hon är en vis, vacker kvinna med djup kunskap som inte bara består av fakta, utan kunskapen om livet och dess olika skeden.

Ibland är livet orättvist, man känner sig utnyttjad av andra, svag och rättslös. Den känslan är också en lärdom. Insikten om att det som är obehagligt trots allt är tillfälligt, och att ingen kan ta min egen kraft ifrån mig utan mitt medgivande. Och att det man ger ut kommer tillbaka eftersom energin ständigt är i en vågrörelse som strävar efter balans. Det är i själva rörelsen, spänningen och vibrationen som uppstår mellan yin och yang, som qi –livsenergin, föds och existerar.

Överstprästinnan står för gemenskap och utbyte av kunskaper, speciellt mellan kvinnor. Kortet har en stark koppling till månens energi, yinkraften.

Det numerologiska nyåret infaller vid sista nymånen i september, så året har energimässigt redan börjat. Jag kopplar starkt ihop #metoorörelsen med Översteprästinnan. Kunskap, styrka, visdom, kvinnlig gemenskap. Rättvisa. Det räcker nu. Tillsammans är vi starka och vi hjälper varandra framåt.
 

Man har också sitt eget numerologiska år

Det här är den energi som råder generellt under 2018. Man har också sitt eget numerologiska år utefter sitt födelsetal. Det får man om man lägger ihop alla siffrorna i sitt födelsenummer på samma sätt som ovan, tills man har ett ental. (För mig är det 1+9+6+6+0+7+2+8=siffran 3)

Sedan lägger man ihop den siffran med det aktuella årets tal, i det här fallet två.

För mig blir det ett turbulent år...

För mig som är siffran 3 – Kejsarinnan, blir det alltså ett år 5 på det mer personliga planet. Då rör jag mig från 4:ans stabilitet och lugn – och kanske stagnation, till fart och fläkt och förändring.

Det låter ju kul men kan innebära en del stress när tryggheten kanske bryts på olika sätt, händelser går fort och intensivt, och man kan ha svårt att hinna med känslomässigt. Alla vill ha utveckling, ingen vill ha förändring är ju en tes som stämmer ganska bra på de flesta. Det är svårt att möta och utmana sina rädslor, man vet vad man har men inte vad man får.

För mig som jobbar med tarot och guider är det en trygghet i att ha hjälp att hålla kvar tilliten när man är förberedd på att det är lite bumpy ride ett tag. Det är meningen och det blir som det skall vara. Häng med och ha tillit och ta emot lärdomarna!

Exakt vad som skall hända har jag inte tagit reda på, men natten till den 1/1 2018 väcktes jag plötsligt och fick ett mycket tydligt budskap: ”Du behöver inte vara rädd”.  Jag frågade vad det var jag inte skulle vara rädd för, men fick svaret att jag skall ha tillit, och att jag kommer att rensa ut gammal energi som inte behövs. Allt kommer att bli bra.

Av det förstår jag att det är förändringar, skeenden som kan verka skrämmande när man står inför dem, men att de är nödvändiga för en förändring. Och tillit är inte att veta att det blir som man har tänkt sig, det är att veta att det blir som det skall vara.

Jag är otroligt tacksam för de många fantastiska kvinnor jag har omkring mig som vänner och kollegor, och den styrka och kärlek vi ger varandra för att hjälpa varandra att växa. Det här året skall jag ägna den kopplingen lite extra energi, eftersom det är i den energin året vibrerar särskilt starkt. Love you all! 

Jag önskar dig ett alldeles fantastiskt 2018 med mycket gemenskap, växande och värdefulla insikter.

Allt gott!

Kram Åsa

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

-

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln