Avslut och nystart på schemat i höst

Hösten är ju ofta en tid för nystart. Skolan börjar med ett nytt läsår, man kommer tillbaka till jobbet igen - om man nu inte är egen företagare och därmed ständigt är sitt jobb då...

Mindre förändring inom hunderiet
Mina förändringar inför hösten är dels att jag skrotar den hundverksamhet som jag i princip haft vilande sen jag flyttade från Stockholm - DOGZONE. Jag har haft några kurser i kantarellsök etc. på somrarna, men tanken på att stå i regn och rusk, snö och kyla, mörker och elände gör att hela jag skriker tvärstopp. Jag är såååå klar med det. Varför har jag ens den sidan kvar liksom?

Jag ser på hundar med andra ögon ju mer jag jobbar med dem
Det blir dessutom ofta en konstig krock med hur jag idag ser och uppfattar ett djur och dess roll med sin ägare. Varför skall man hålla på och tjata på den där hunden om att sitta eller ligga, den har ju en helt annan, mycket djupare funktion i samspelet med sin ägare än att utföra cirkuskonster. Det är där jag vill lägga krutet och energin, att få ägaren att se sin hund med andra ögon än omgivningens förväntningar och finna magin i just deras relation.

Jag kanske bör understryka  att jag inte dissar träning och "lydnad" generellt, många hundar tycker att det är superkul och det är direkt nödvändigt för deras välmående att få ha en eller flera uttalade uppgifter på agendan, medan andra individer kan ha ett helt annat syfte  som ligger på ett djupare plan.

Samma sak, men mer renodlat
Så jag väljer nu att enbart rikta in mig på att jobba terapeutiskt med djuren utifrån mina olika kunskapsområden. Knådar man ihop alla mina utbildningar blir det en galet skön mix att jobba med! Förändringen blir med andra ord i princip ingen alls, det är bara mer tydligt och konkret uttalat. 
Och ja, jag går fortfarande och grunnar på min utbildning som någon slags holistisk hund/djurterapeut som många efterfrågar. Tjata lite till så får jag snart stjärten ur landån... ;-) 
 

Större förändring i kompetensutvecklingen
Men eftersom jag är helt hooked på att ständigt utveckla och bredda mina kunskaper står en utbildning på schemat med start i höst: djurhomeopat, tjohoooo! Äntligen! :-D

Jag småpysslar ju med homeopati som akutmedel sen ganska länge tillbaka men nu tar jag klivet och utbildar mig så att man kan jobba på ett betydligt djupare plan. Djuren brukar tala om vilket medel de behöver när man kommunicerar, men det känns ju gött att veta vad det är man rekommenderar då, hahaha :-) Jag har grunnat på att gå en sån här utbildning här i flera år, och när jag träffade Theresia Henriksson kände jag, jepp - det här är helt rätt person, det här blir kanon. 

Kurser även i Katrineholm
Sen är det ju som vanligt kurser jag jobbar med, både i Stockholm och här hemma i Katrineholm. Jag har tänkt få igång lite verksamhet hemma också, det är skönt att slippa resa ibland, även om det också är kul att få komma "hem" till Stockholm mellan varven. Det är många som reser till mina kurser i Stockholm så jag håller tummarna att reslustan även gäller Katrineholm. 

Ni är varmt välkomna till lugnet på landet i vackra Fjällskäfte <3 

 

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

-

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln