Djuren kommunicerar både med dig och varandra- oavsett om du är medveten om det!

Lever du tillsammans med djur så kommunicerar du med dem. Naturligtvis genom de kanaler vi vanligtvis använder som kommunikation med röst och kroppsspråk, men också via dina tankar och känslor, om än omedvetet.

Jag tror att de allra flesta som har djur vet att de reagerar på hur vi mår, speciellt om vi är ledsna, oroliga eller mår dåligt på något sätt. Ny forskning visar också att hundar inte bara reagerar på vårt tonfall och röstläge, utan att de även förstår orden vi säger.  

Och ditt djur kommunicerar med dig också, hela tiden. Om du bara släpper taget om förutfattade meningar om hur t.ex. en hund eller katt skall vara och öppnar dina sinnen så kommer du att upptäcka att det finns en medveten kommunikation från ditt djurs sida.

Och ditt djur uppfattar hela tiden dina tankar och känslor, oavsett vilka ord du säger. Här kan det ofta uppstå förvirring eftersom vi kanske säger en sak för att vi har gått på kurs eller sett på tv och lärt oss att det är så man skall säga eller göra, men i själva verket sänder ut en annan känsla eller signal. Jag önskar så innerligt att fler och fler sluta lyssna på "experter" som ser djur som ett generaliserat objekt och börjar lyssna mer på just sitt djur istället. Så mycket enklare vår samvaro skulle bli då. Och jag lovar, ju mer man lär sig om - eller fram för allt av - djuren, ju mer skakar man på huvudet åt våra galna teorier om ledarskap som självändamål och människan som den allsmäktigt härskande rasen. 

Jag är ständigt fascinerad över den klokskap och visdom som dom delar med sig av, och ju mer jag jobbar med att förstå djuren på deras egna villkor, ju mer tvingas jag att steg för steg kliva ifrån det som jag tidigare både studerat och undervisat i. Vi har gått vilse i vårt intellekt och tappat kontakten med vår känsla, kontakten med vårt högre jag, till skillnad från djuren, men tillsammans med dom kan vi återupprätta den kunskapen. 
 

Etiketter: djurkommunikation

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

-

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln