Spännande klipp om hur läkare i USA använder Reiki som ett komplement i sina behandlingar.

Jag hittade ett videoklipp på facebook från en amerikansk tv-show med läkare, och klippet handlar om en gynekolog som  berättar om hur hon behandlar gravida med Reiki mot smärtor i ländryggen, illamående och andra obehag man kan lida av under graviditeten - då man ju ogärna vill använda läkemedel om det inte är absolut nödvändigt. Hon demonstrerar även på en av läkarna som är med i programmet.

I Sverige fnyser man ofta föraktfullt åt healing och tänker sig att man utför någon magisk handpåläggning på en person som sitter i rullstol och som i ett trollslag blir mirakulöst frisk., Då kontrar jag med att man är pinsamt dåligt påläst om ämnet och bör skaffa sig lite mer relevant kunskap för och emot innan man ger sig in i en debatt, 

Det finns ju en hel del forskning om healing, både i att försöka förstå och förklara vad som händer och redovisa effekterna. Dom effekter som man genom vetenskapliga metoder kunnat säkerställa är t.ex. en ökning av hormoner som är lugnande och smärtstillande, minskning av stresshormoner, ett ökat immunförsvar, snabbare sårläkning osv. och Reiki används på många sjukhus i andra länder världen över som ett komplement till den vård som ges - och som exemplet visar: även av läkare! 

Om läkare, med samma utbildning, samma synsätt på medcicin och behandling utan problem kan förstå och använda sig av en metod som Reiki utomlands,  borde även vi i Sverige kunna följa efter snart! Spännande! :-D

Länk till klippet:

http://www.thedoctorstv.com/videos/ancient-healing-treatment-makes-a-comeback 

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

-

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln