Broms och knott-kuckelimuck in the making

Igår fick jag den briljanta idén att rida en sväng på Buse. Klockan var mellan 5 och 6 och den värsta hettan hade lagt sig, det var en skön bris - så jag tänkte i mitt stilla sinne att det kunde bli ganska behagligt. Ibland har man mer tur när man tänker, ibland mindre...

Efter 20 min fick vi vända hemåt igen tillsammans med molnet av flygfän som följde oss intensivt surrandes kring min prins och ädla springare som höll på att få panik. 

Jo, jag vet. Ultra Shield och sånt. Jag har lånat lite nån gång då nöden varit stor. Nu är jag ju himla glad över svalorna i stallet, och undersökningar visar att ladusvalorna har minskat och minskar fortfarande  krafitgt i population på grund av användingen av pesticider. De dör som flugor skulle man kunna säga. Liksom vattenlevande organismer och annat krafs. 

Så nu håller jag på att labba ihop ett flugmedel som förhoppningsvis skall hjälpa mot de små raringarna utan att döda allt annat. 

Jag skall testa och se hur den här versionen hjälper. Någon som har några fiffiga tips på flygfän vs häst får gärna dela med sig. Det svåraste är bromsarna. Dom är stora, elaka och tåliga som kackerlackor. Blä :-p

Det jag gör nu är en gelé som man både kan späda med vatten och spraya, eller ha mer koncentrerat på en blöt svamp och stryka på. En av de hemliga ingredienserna är Neemolja. 

Återkommer med rapport resultat!
Var rädda om er och djuren i värmen :-)

Etiketter: flugmedel neemolja häst

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

-

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln