Flugj*vlar...

Rölleka och oregano Rölleka och oregano

Det är ju helt fantastiskt härligt att bo på landet, idylliskt vackert med djur och natur av alla slag. Djur som det finns väldigt gott om är tyärr flugor. När jag bodde i Stockholm fanns det väldigt få flugor, det var inget man ens tänkte på, det var mer mygg som irriterade, men här är det tvärtom. Det kan ju bero på ett stall, en lagård och en gödselstack nästgårds kanske...  

Det är halvkul att ha 50 flugor i köket, jag förvandlades till en lean, mean fly-killing machine med flugsmällan i högsta hugg men  insåg att jag måste hitta något mer som hjälper till att hålla dem borta. Efter en stunds foskning och fnulande hittade jag följande lösning som faktiskt fungerade över förväntan! Alla flugor försvann inte men de minskade men minst 80% - hurra!!! 

Jag plockade små buketter med rölleka och oregano, band ihop och hängde i fönster och vid altandörren. Ces't tout! Man får förnya dem efter några dagar då de börjar vissna. Man kan ha dem i små vaser också (jag har ju ett antal katter som tycker att fönster är trevlig omväxling mot kattluckan så det kändes lite väl spännande för min del). 

Man kan också prova att gnida in sig med  rölleka om man är ute i skogen och flyfäna antastar i överkant, men man skall dock vara medveten om att växtsaften i röllekan kan vara irriterande på känslig hud, så börja med lite och se hur du reagerar. 

Så - helt naturligt, helt gratis och dessutom vackert! Tack Moder Jord! :-)

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

-

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln