Kommunikation över gränserna

Max och Moore på Myckleby kamelfarm, Orust Max och Moore på Myckleby kamelfarm, Orust

I helgen var jag på en underbar kurs, en certifieringskurs i djurkommunikation! Den innehöll fantastiska möten med bl.a. en stor själ i en liten kattunge, kloka kameler, alpackor, åsnor, emuer och en döv dalmatiner.

Vissa tycker att det låter konstigt att "tala" med djur, men sannningen är att jag undrar om jag någonsin träffat någon som INTE gör det. Oavsett vad man tycker om djur så sänder man någon form av kommunikation. Vi hänger upp så mycket på våra talade ord men forskning visar att vår mänskliga kommunikation består av följande i ungefärliga siffror:

55% av kroppsspråk - ställning, gester och ögonkontakt
38% av känslan - röst och tonläge
7% av orden som används

Undra på att det blir så många missförstånd när man uttrycket talspråk i skrift på sociala medier och sms...

Jaha, men hur funkar det då att kommunicera utan de där 7 procenten? Och hur sjutton kan man kommunicera med ett djur på distans, utan att ens ha träffat det?

Jo - det funkar så här: våra tankar består av energi. Inget konstigt humbug. Alla vet vad ett EEG är, man mäter hjärnans energivågor. Jämför med en mobiltelefon, den sänder signaler bestående av energi till den mottagare som man angett frekvensen för (telefonnumret). Det spelar ingen roll om personen är i samma rum eller i en annan världsdel, vi kan prata med varandra ändå - genom energivågorna som sänds.

När vi kommunicerar med någon producerar våra tankar bilder som man medvetet eller omedvetet sänder över, mottagaren tar emot bilderna, omvandlar dessa till egna tankar och formar sedan ord. Detta fungerar även på distans, utan ord eller kroppspråk, då kallas det för telepati, en kunskap som var nödvändig förr i tiden då avstånd var stora och det inte fanns telefoner. Alla djur har alltid gjort det, det är bara vi människor som stängt av det i takt med industralisering och avvecklingen av "bondesamhället". 

Alla kan lära sig återuppväcka detta, vi gör det redan i olika grad av medvetenhet. Det svåra är att lära sig sortera bort sitt eget pladder och förstå vad som är information från någon annan. Det handlar bara om träning, precis som allt annat, ju mer man tränar på något desto bättre blir man. 

Så alla "pratar" med sina djur, även om det inte är de faktiska orden som är det viktiga. 

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

-

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln