Ge bort lite kärlek i jul!

Jag tillhör dem som inte riktigt fixar den konsumtionshysteri som råder kring julen. Världen svälter, Moder Jord förblöder och vi vill bara ha mer och mer och mer, bara för att vi kan. Men samtidigt så är det ju också väldigt roligt att göra någon glad med en gåva.

Här kommer ett tips på en gåva som garanterat uppskattas: en kärleksfull massage med magiska oljor!

Blanda din egen massageolja med en fin vegetabilisk olja. En fantastisk olja är faktiskt olivolja. Den gör underverk för huden och i princip alla tål den. Skaffa en variant som inte är så smak- och doftrik (om du inte är freak på olivolja och gillar det förstås..  ;-) Den blandning jag använder när jag jobbar är lika delar olivolja, sesam- eller mandel och tistelolja för att få en blandning som funkar bra och inte är för fet eftersom kunden direkt efteråt skall klä på sig och gå ut i den kalla verkligheten, men hemma funkar bara olivolja utmärkt.

Sen kommer den mysiga biten, doftsättningen. Här kommer några förslag:

Kärlek - erotik: Ylang-ylang, patchouli, rosenträ (som du helst byter ut mot Ho-blad som är liknande doft och egenskapsmässigt men inte är utrotningshotad!) Jag har ett antal äkta män som höjer mig till skyarna efter att deras kvinna varit på massage hos mig och fått denna ”fredagsmysblandning”  och mer än gärna betalar återkommande besök… *fniss*

Mera kärlek - romantik med passionerad underton: Apelsin, sandelträ, ros. Ljuvligt! Ros är en dyr olja men fantastisk på att öppna upp hjärtat för kärlek till både sig själv och andra.

Avslappning: Lavendel, cederträ och bergamott. Lugn och trygghet, öppnar sinnet och solen tittar in.

För den superstressade: Mandarin (kan bytas mot apelsin i brist på annat), Olibanum - heter också Frankincense, en av de gåvor som de tre vise männen hade med sig till Jesusbarnet, underbar meditationsolja och till sist mejram, hittar du inte mejram kan man också ha kamomill.  Den som inte slappnar av efter den blandningen behöver tvångströja, haha!

En olja som många ofta har hemma är vår älskade Lavendel. Lavandula augustifolia, den stora healern. Lugn, trygg och oändligt kärleksfull. En mild och säker olja som funkar till allt och alla, från bebisar till gamla. Har du bara den - använd den!

Nu vill jag att du putsar glasögonen och läser det här tre gånger, för nu kommer jag till doseringen.
LESS IS MORE, LESS IS MORE, LESS IS MORE! EN droppe av varje räcker, jag lovar! Eteriska oljor är starkt koncentrerade och betydligt mer kraftfulla än man tror. En droppe kan motsvara flera kilo av växten! Det här är en lagom dosering: tag ett snapsglas eller espressomugg och häll i olivolja, tag sedan 1-2 droppar av den eteriska oljan. Inte mer! För mycket av det goda kan istället göra att man känner sig drogad och illamående.

Sen till massagen: konsten att ge en bra massage är att koppla bort huvudet och tänka med händerna. Strunta i muskler och anatomi. Du skall beröra en annan människa som skall ha en sinnlig och njutningsfull upplevelse av det, inte korrigeras i rörelseapparaten.

Börja med att se till att det är varmt i rummet. Blodtrycket sjunker, man blir ofta frusen av massage. Piffa till ett lämpligt ställe att ge massagen. En säng är skönt för den som ligger men din rygg kommer att protestera högljutt, annars skulle jag rekommendera att stå på knä, står du på knä på golvet kommer du snart att inse att en kudde är din bästa vän. En madrass på ett inte alltför stort bord funkar bra. Blir det här en favoritgrej finns det billiga hopfällbara massagbänkar som duger alldeles utmärkt för hemmabruk på t.ex. Jula och Rusta.

Mysig musik och tända ljus hör till. Täck underlaget med handduk och ha filtar eller tjocka handdukar att täcka över det som inte masseras.  Gärna en extra kudde under knäna för den som får massage och skall ligga på rygg, eller vila fötterna på när man ligger på mage.

Stilla dig själv lite innan du börjar. Andas lugnt och djupt, den känsla du har är det du kommer att förmedla till den som får massagen. Man brukar börja med att massera ryggen så be personen ligga bekvämt på magen.

Ta sedan en liten mängd olja i handen, håll den i handen en stund så att den blir kroppsvarm och fördela den över dina händer. Börja sedan i korsryggen och stryk långa, långsamma djupa tag upp mot axlarna och fördela oljan jämnt över hela ryggen.  Lägg på mer tryck uppåt, lättare neråt. Strunta i hårda muskler, får du personen att slappna av kommer musklerna också göra det. Går du på ställen som gör ont kommer personen att spänna sig. Så långa, stora, låååååångsamma, sinnliga rörelser. Tänk djup istället för hårt i trycket. Använd hela händerna. Man masserar bara muskler, aldrig på skelett, så lätta på trycket vid ställen där benet ligger under huden.

Fortsätt sedan med benen. Börja alltid med att fördela oljan jämnt över den kroppsdel som skall masseras. Först baksidan av benen och sen är det dags att ligga på rygg (glöm inte kudden under knäna!) så att framsidan av benen får massage. På armar och ben jobbar man alltid i riktning mot hjärtat med trycket. Glöm inte fötterna, fotmassage är mångas favorit. Se till att ha stora, fasta men mjuka händer så att du inte kittlas. Fortsätt sedan med armar, magen, ansiktet och till sist - hårbotten. Galet skönt! Avsluta med att gå ner till fötterna och massera lite och sen bara håll om dem. Detta för att jorda personen och få ner energin i fötterna.

En fantastisk övning för samvaro, att lära sig att bara ge utan motkrav och tvärtom, att bara ta emot utan någon som helst motprestation, bara vara i sin kropp.


God Jul mina vänner!

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

-

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln